Telefonlån och telefon lån

Telefonlån och telefon lån.

Ett telefon lån är ett enkelt sätt att låna pengar. När man ansöker om ett telefonlån får man ett preliminärt besked direkt. Man behöver inte heller berätta för långivaren vad man ska pengarna till.

Telefonlån har blivit mycket populärt under den senaste tiden. Telefonlån är en typ av snabblån. Det finns olika typer av snabblån. De flesta är lika varandra men det som skiljer är sätter man ansöker om lånet. Man kan ansöka via sin mobil, så kallade mobillån eller sms-lån eller ringa från en vanlig telefon, det så kallade telefonlånet.

Telefonlånet karaktäriseras av förutom enkelhet även snabbhet. Det finns idag en hel uppsjö av företag i Sverige som erbjuder snabblån via telefon, internet eller andra vägar. I grunden är tjänsten nästan densamma. Det handlar om små och snabba lån, även till människor som vanligtvis skulle ha svårt att få låna pengar av banken.

När man vill låna pengar med hjälp av typen av snabblån som kallas telefonlån ringer man helt enkel upp till banken eller kreditinstitutet. Att låna pengar med ett telefonlån innebär att man lånar utan säkerhet, företaget som lånar ut pengar ställer alltså inga krav på kunden som lånar. Därför måste företagen i stället ta ut en högre avgift, ofta i form av en högre ränta eller en uppläggningsavgift för de mindre lånen.

Telefonlån och andra typer av snabblån är ofta lån av mindre summor pengar. 500kr, 1000 eller 2000kr är vanliga belopp som lånas ut via sms-lån. Vissa företag erbjuder dock sina befintliga kunder att låna större summor än så. Förutsatt att man betalar tillbaka de pengar man lånar kan man låna många gånger hos samma företag. Telefonlånen skiljer sig till en viss grad från andra snabblån. Det beror på att telefonlån även kan vara lån av större summor. Vissa företag har en åldersgräns på 18 år andra på 20 år för att få låna pengar.

Hos vissa företag kan du även om du har betalningsanmärkning men hos andra får du inte låna om du har det. Lånen löper på 30 dagar och det gäller att betala tillbaka I tid för om man inte gör det kan det bli dyrt. Då får man betala inkassoavgifter och avgifter för kronofogden.

Företagen som lånar ut pengar genom denna typ av snabba lån kräver inte mycket information av låntagaren. De behöver till exempel inte veta vad pengarna ska användas till som ofta banker kräver när man lånar större summor. Det enda de kräver att få veta om dig som person är personnumret.

Fördelen med denna typ av lån är som sagt snabbheten och enkelheten. Anledningen till att snabblån har blivit så populära är att man kan få ett snabbt lån för stunden när man behöver en mindre summa pengar. Det kan var ett inköp som man gärna vill göra just nu eller för att lösa en snabb betalning en månad då man kanske har mycket dyra utgifter.