Smslån och sms lån

Smslån och sms lån.
Smslån är en ny typ av lån som snabbt har blivit populärt. Fördelen med sms-lån är snabbheten. Smslån karaktäriseras av snabbhet och enkelhet. Det finns idag flera företag i Sverige erbjuder snabblån via sms. De olika företagen kallar tjänsten för olika saker. Det kan gå under namnen mobillån, snabblån och mikrolån, men i grunden är tjänsten nästan densamma. Det enda som skiljer dessa tjänster åt är hur man skickar in sin låneansökan. Det handlar alltså om små och snabba lån, även till människor som vanligtvis skulle ha svårt att få låna pengar av banken.

Företagen som lånar ut pengar genom denna typ av snabba lån kräver inte mycket information av låntagaren. De behöver till exempel inte veta vad pengarna ska användas till som ofta banker kräver när man lånar större summor. Det enda de kräver att få veta om dig som person är personnumret.

När man vill låna pengar med hjälp av ett smslån går det till på följande sätt. Man skickar ett sms med sina uppgifter, hur mycket pengar man vill låna och var man vill att de ska sättas in. Alltså personnummer, clearingnummer, kontonummer och lånebelopp. Oftast får man då en bekräftelse via sms som meddelar om lånet är beviljat. Då får man godkänna lånet genom att skicka ett nytt sms. Sedan är det klart och pengarna sätts in på kontot inom en kort tid. Man får sedan en faktura hemskickad till sin adress och lånet ska ofta återbetalas inom några veckor eller månader.

Att låna via sms innebär att man lånar utan säkerhet, företaget som lånar ut pengar ställer alltså inga krav på kunden som lånar. Därför måste företagen i stället ta ut en högre avgift. Flera av företagen har ingen ränta på sms-lånen utan de tar istället betalt genom en uppläggningsavgift. Uppläggningsavgiften kan vara upp till 25 procent av lånebeloppet. Om man exempelvis lånar 1000 kronor kan uppläggningsavgiften vara 250 kronor.

Sms-lån är ofta lån av mindre summor pengar. 500kr, 1000 eller 2000kr är vanliga belopp som lånas ut via smslån. Vissa företag erbjuder dock sina befintliga kunder att låna större summor än så.

Hos vissa företag kan du sms-låna även om du har betalningsanmärkning men hos andra får du inte låna om du har det. Vissa har en åldersgräns på 18 år andra på 20 år.

Många av dessa sms lån har en mycket kort återbetalningsperiod. Och det gäller att betala tillbaka lånen i tid annars får man dyra förseningsavgifter.

Fördelen med denna typ av lån är som sagt snabbheten och enkelheten. Anledningen till att smslån har blivit så populära är att man kan få ett snabbt lån för stunden när man behöver en mindre summa pengar. Det kan var ett inköp som man gärna vill göra just nu eller för att lösa en snabb betalning en månad då man kanske har mycket dyra utgifter.