Mobillån och mobil lån

Mobillån och mobil lån.
Ett mobillån är ett snabblån av mindre summor pengar. Vanligtvis är det mycket enkelt att få ett mobillån. Endast genom att skicka ett sms med personnummer, banknummer och lånebelopp, får man vanligtvis pengarna insatta på sitt konto snabbt och enkelt.

Vanliga lånebelopp för mobillån är 500kr, 1000 eller 2000kr, ibland mer. Många av företagen som lånar ut pengar via mobillån har en åldersgräns på 18 år, men andra har något högre gräns så oftast 20 år.

Hos vissa företag kan du mobillåna även om du har betalningsanmärkning men hos andra får du inte låna om du har det. Lånen löper ofta på 30 dagar och det gäller att betala tillbaka I tid för om man inte gör det kan det bli dyrt. Då får man betala inkassoavgifter och avgifter för kronofogden.

Företagen som lånar ut pengar genom denna typ av snabba lån kräver inte mycket information av låntagaren. De behöver till exempel inte veta vad pengarna ska användas till som ofta banker kräver när man lånar större summor. Det enda de kräver att få veta om dig som person är personnumret.

Fördelen med denna typ av lån är som sagt snabbheten och enkelheten. Anledningen till att mobillån har blivit så populära är att man kan få ett snabbt lån för stunden när man behöver en mindre summa pengar. Det kan var ett inköp som man gärna vill göra just nu eller för att lösa en snabb betalning en månad då man kanske har mycket dyra utgifter.