Låneansökan

Låneansökan.
Idag behöver det inte var krångligt att ansöka om lån. Tidigare ansågs det som en lång process att ansöka om lån men idag finns det olika vägar att gå och det har helt klart blivit enklare. Idag är det många som ansöker om lån via internet. Det kan vara enklare än att gå till banken på flera sätt. Dels sparar man tid, dels har det öppnat upp en större marknad för företag som lånar ut pengar. När man inte behöver dyra kontor hålls kostnaderna nere.

>> Låna Pengar från 4,59% utan Säkerhet här !

I och med en ökad konkurrens mellan långivarna har situationen för låntagarna blivit mer gynnsam.
På bankernas och företagens hemsidor finns det oftast enkla och detaljerade instruktioner för hur man ska gå till väga för att ansöka om ett lån. System har skapats som gör det lätt för låntagarna att se exakt vilka villkor det är som gäller. Då blir det ju också lättare att jämföra olika banker för att hitta den som passar en själv bäst.
Vad som bör ingå i en låneansökan skiftar lite mellan olika långivare men i stort sett är det samma som gäller för alla. Vad som bör vara inkluderat är självklart de allmänna uppgifterna som adress, personnummer, inkomst och vilken form av jobb och anställning som du har. Man brukar även behöva skriva vad du har för intäkter och kostnader, samt om du har andra lån och hur mycket du betalar i ränta och avgifter på detta. Om du kommer att lämna något som säkerhet bör även detta framgå, och vad det i så fall är. Det kan vara fonder eller aktier eller om det är ett bolån kan det vara ett hus. Om du ska ha någon som går i borgen för dig ska även detta framgå. Sammanfattningsvis kan man säga att det som behöver finnas med i låneansökan är: 1) uppgifter om lånet, 2) uppgifter om sökanden, 3) uppgifter om medsökande, 4) inkomster och utgifter.

Det behöver inte vara svårt att fylla i en korrekt låneansökan. Det gäller bara att vara noggrann och inte ha bråttom. När du väl skickat in din ansökan är behandlingstiden vanligtvis kort. De nya internetbankerna är särskilt bra på att behandla ansökningarna snabbt.

Efter att du har fyllt i dina uppgifter skickar du iväg ansökan, detta gäller alltså om du ansöker via nätet. Du kan skicka ansökan via nätet eller skriva ut det på papper och skicka med posten. När banken har fått din ansökan går de igenom den och tar en kreditupplysning på alla medsökande. Om din ansökan beviljas erbjuds en räntesats beräknad efter just de förutsättningar som gäller för dig. Om du godkänner den räntesats som erbjuds så återstår bara att skriva på ett skuldebrev. När skuldebrevet är undertecknat och tillbakaskickat kommer pengarna att sättas in på ditt konto inom kort.

Om man är gift eller har en sambo har man större chans att få ett lån med bra villkor än om man söker ensam. Skriv därför med dem på låneansökan.

Detta gäller om man ska ta lån av större belopp. Numera finns dock också vad som brukar kallas mikrolån. Det är små lån på upp till några tusen kronor som man snabbt och enkelt kan få insatt på sitt konto. Dessa lån kallas även sms-lån eller mobillån och de är alla snarlika varandra. Ansökningarna till dessa lån är väldigt enkla. Det enda som behövs är en mobil eller en dator. Om du tar ett smslån, skickar du ditt personnummer, lånebelopp och kontonummer till företaget du vill låna av. Om du får det beviljat är det bara att skicka ett bekräftelse-sms tillbaka så sätts pengarna in på kontot efter bara några timmar. Mikrolån via internet går till på samma sätt, du skickar bara istället uppgifterna via företagens hemsidor.