Billån

Billån.
Att låna pengar när man ska köpa ny bil är väldigt vanligt, med tanke på att andelen av Sveriges befolkning som äger en bil är stor. Få människor kan betala en ny bil kontant, det kan röra sig om stora summor. Hundra eller två hundra tusen kronor är inte ovanligt, och ibland även mer. Även begagnade bilar kostar mycket och man kan behöva låna pengar.

>> Låna Pengar till 4,59% utan Säkerhet här !

Det finns flera olika sätt att låna pengar till ett bilköp. Man kan naturligtvis låna pengarna hos en bank eller andra penninginstitut men det finns även andra sätt. De flesta stora bilhandlare erbjuder idag billån till sina kunder. Man kan då ta ett billån både på nya och begagnade bilar. Du kan alltså köpa bilen direkt men behöver inte betala förrän senare Ofta har bilföretaget ett eget finansbolag, de vill ju självklart att kunderna ska köpa bil hos just dem. Då gör man upp en avbetalningsplan tillsammans med bilföretagen, då får man en viss summa som ska betalas oftast varje månad. Självklart tar även bilföretagen ut ränta precis som bankerna. Ofta är det dyrare att låna pengar av ett bilföretag än hos banken. Räntan är vanligtvis högre och andra avgifter kan även tillkomma. Därför tjänar man ofta på att låna pengarna till sin bil hos banken.

Om man vill få sitt billån beviljat gäller det att inte ha någon betalningsanmärkning, för det kan ställa till med problem. En betalningsanmärkning är ett tecken på att man inte har full kontroll på sin ekonomi och sina betalningar. Man kan till exempel få en betalningsanmärkning på grund av att man har betalat in sina räkningar alldeles för sent. Det är kreditupplysningsföretag som har hand om alla betalningsanmärkningar. Om en person skulle råka få en betalningsanmärkning har han eller hon kvar den i tre år och det kan ställa till med problem inte bara när man ska försöka få ett lån beviljat utan det kan även bli problem att exempelvis hyra en lägenhet.

När man lånar pengar från en bank eller annan långivare krävs ofta att man har någon typ av säkerhet. Detta gäller främst vid lån av större summor, det kan vara ett billån. Det innebär att banken minskar sin risk när de lånar ut pengar. Att låntagaren har en bil gör det troligare att han eller hon kommer att kunna betala tillbaka de pengar som lånats. Om låntagaren inte kan betala tillbaka kan banken tvinga honom eller henne att sälja bilen. Lån med en bil som säkerhet är dock inte särskilt vanligt längre. Billån är nu för tiden ofta blancolån. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Däremot kan man ha andra typer av säkerheter än just bilen i fråga vid ett banklån. Man kan exempelvis ha en borgensman.

Idag är det många som ansöker om billån via internet. Det kan vara enklare än att gå till banken på flera sätt. Dels sparar man förmodligen tid, dels har det öppnat upp en större marknad för företag som lånar ut pengar. I och med en ökad konkurrens mellan långivarna har situationen för låntagarna blivit mer gynnsam.

Mer fakta

https://www.lÃ¥neansökan.se/billån/

http://www.norrbanken.se/billån/

http://www.alfabanken.se/billån/

På bankernas och företagens hemsidor finns det oftast enkla och detaljerade instruktioner för hur man ska gå till väga för att ansöka om ett billån. System har skapats som också gör det lättare för låntagarna att se exakt vilka villkor det är som gäller. Då blir det ju också lättare att jämföra olika banker för att hitta den som passar en själv bäst. När man ska låna pengar till en ny bil ska man alltså vara noga med att jämföra olika bankers villkor, och även se vad bilföretaget har för villkor. Det viktiga är att det är ett billån som passar sin egen ekonomiska situation.