Båtlån

Båtlån.
Det finns flera olika sätt att låna pengar till ett båtköp. Man kan låna pengarna hos en bank eller andra penninginstitut. En båt är ofta en dyr affär och det är viktigt att tänka igenom sitt beslut.

>> Låna Pengar till 5,49% utan Säkerhet här !

När man lånar pengar från en bank eller annan långivare krävs ofta att man har någon typ av säkerhet. Detta gäller främst vid lån av större summor, exempelvis ett båtlån. Det innebär att banken minskar sin risk när de lånar ut pengar. Lån med en båt som säkerhet är inte särskilt vanligt längre. Båtlån är nu för tiden ofta blancolån. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Däremot kan man ha andra typer av säkerheter än just båten i fråga vid ett banklån. Man kan exempelvis ha en borgensman. När man har någon typ av säkerhet får man vanligtvis även an lägre ränta. Det beror på att bankernas risk vid ett sådant lån minskar.

Idag är det många som ansöker om båtlån via internet. Det kan vara enklare än att gå till banken på flera sätt. Dels sparar man förmodligen tid, dels har det öppnat upp en större marknad för företag som lånar ut pengar. I och med en ökad konkurrens mellan långivarna har situationen för låntagarna blivit mer gynnsam.

På bankernas och företagens hemsidor finns det oftast enkla och detaljerade instruktioner för hur man ska gå till väga för att ansöka om ett båtlån. System har skapats som också gör det lättare för låntagarna att se exakt vilka villkor det är som gäller. Då blir det ju också lättare att jämföra olika banker för att hitta den som passar en själv bäst.
Personer som har en betalningsanmärkning kan få svårt att få ett båtlån beviljat. Har man en anmärkning tyder det på att man inte har ordning på sin ekonomi. Orsakerna till att man får en betalningsanmärkning är att räkningar och andra betalningar inte har gjorts i tid. Varför man har fått en betalningsanmärkning är inget som tas hänsyn till av kreditupplysningsföretagen, som är de som har hand om registreringen av betalningsanmärkningar. Många tror att den är Kronofogdens uppgift, men så är det alltså inte. Om man råkar få en betalningsanmärkning kommer den att finnas kvar i registret i tre år och förmodligen ställa till med problem för personen som har den. Att få lån trots att man har en betalningsanmärkning kan var ännu svårare när det gäller båtlån eftersom det ofta handlar om blancolån

När man ska låna pengar till en båt ska man alltså vara noga med att jämföra olika bankers villkor. Det viktiga är att det är ett båtlån som passar sin egen ekonomiska situation.